Hat TVSE-érem a Nemzetközi Szenior Úszóversenyről

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club, a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége és a Szentesi Üdülő központ szervezésében rendezték meg idén a XVIII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt, ahol a Tatabányai Vízmű Sport Egyesület öt tagja hat érmet is szerzett a kiváló mezőnyben.

A magyar sportolók mellett Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából és Szerbiából is érkeztek versenyzők a XVIII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyre, melynek Szentes adott otthont. A szenior úszók közül nem hiányozhattak a Tatabányai Vízmű Sport Egyesület tagjai sem, akik hat éremmel érkeztek haza a rangos megmérettetésről, ezzel is igazolva, hogy Komárom-Esztergom megye székhelyén nemcsak kiválóan, de szép eredményeket elérve működik a szenior sport, amely – a remények szerint – egyre több embert csábít az idősebb korosztályokból mozgásra.

A TVSE Kiss Anna – Balla Marianne – Tátrai Zsuzsanna – Paksy Katalin összeállítású női vegyes váltója ezüstéremmel zárta a nemzetközi megmérettetést. Korcsoportjában Kiss Anna gyors- és hátúszásban szerzett aranyérmet, Paksy Katalin hátúszásban végzett az élen, míg pillangóban második lett, Papp Károly mellúszásban a dobogó harmadik fokára állhatott, s mellette két negyedik és két hatodik helyezéssel tért haza.

Tátrai Zsuzsanna, aki áprilisban a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége a III. Rövidpályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokságán egy arany- és egy bronzérmet szerzett, ezúttal két úszásnemben ért el negyedik helyezést.

Közben Papp Károly, a TVSE sportolója a Szervátültetettek Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének színeiben továbbra is folytatja felkészülését a nyári Dél-Afrikai Világjátékokra, melyen a magyar válogatott tagjaként szűkebb hazánkat az etei Kovács Anna, a tatai Szendi János és ő képviseli Durban-ban.

Forrás: Kemma – 2013.05.20.

Categories: Rólunk írták