Brandi kupa – 2014

Hétvégén rendezték meg immár hagyományosan a Brandi kupát, országos szinten a Gyerek korosztály legrangosabb kupáját. Idén is elindult a felsőház első 5 csapata mellett a TVSE is (KSI, BVSC. FTC, VASAS, Honvéd, TVSE…).

A tatabányai fiatalok alaposan rácáfoltak az előzetes esélylatolgatásokra, mert alapos leckét adtak az egész mezőnynek és a döntőig meneteltek. A csoportmeccseken imponáló fölénnyel verte a két favoritnak számító BVSC-t és Vasas-t. Majd a döntőben drámai csatában, egy kiváló mérkőzésen maradt csak alul a szintén utánpótlás fellegvárnak számító Honvéddal szemben. A tatabányai vízilabdasport egy korosztálya sem ért el közel 20 éve ekkora sikert országos szinten.

Brandi kupa 2014 – eredmények
1. TVSE – BVSC 11-8
2. VASAS – TVSE 10-12
Döntő
HONVÉD UPV – TVSE 8-7

A torna gólkirálya Schmölcz Norman lett (TVSE).tvse_brandi_kupa-20140901-3

Csányi Róbert edző: A sportban többféle út vezethet eredményre: sok pénzből azonnal, vagy rózsaszínű ígéretekkel elcsábított tehetséges vidéki gyerekekkel “villogni” utánpótlás szinten. Mi nem ebben hiszünk, hanem kitartó és következetes munkával saját nevelésű játékosokból SIKERES csapatokat és sportolókat nevelni. Ennek most ékes bizonyítékát adtuk ezen a tornán.

A csoportmeccseken hihetetlen fölénnyel vertük két riválisunkat, ami még engem is meglepett! A döntőben egy kicsit megszeppentünk, de még így is ott volt a sansz,hogy kupagyőztesek legyünk. Töretlenül fejlődik Tatabányán a vízilabda és korosztályaink egyre jobban dominálnak a különböző megmérettetéseken.

Szívből gratulálok a srácoknak az ezüstéremhez és jövő hétvégén remélem átmentenek ebből a teljesítményből a kvalifikációs mérkőzésekre is.

tvse_brandi_kupa-20140901-2

Categories: 2014-2015 szezon, Hírek