Ezüstérmet szereztek a TVSE ifjú pólósai Olaszországban

Immár 10. éve rendezték meg Európa legnagyobb utánpótlás vízilabda tornáját – a HabaWaba Fesztivált – Olaszországban, Lignano Sabbiadoroban.  A három korosztálynak kiírt rendezvényre több mint 100 csapat érkezett 14 országból.

Az U13 korosztály küzdelmei, melyre a TVSE csapata is nevezett, 2017.06.20-tól 06.25-ig került lebonyolításra. Ebben a korcsoportban 28 csapat mérte össze játéktudását. A csapatok 2 kontinens 8 országából érkeztek. Az olasz, francia, magyar élvonalbeli csapatok mellett montenegrói, lengyel, török, finn és amerikai csapatok is részt vettek a tornán.

A 28 csapatot 4*7-es csoportba sorsolták. Az első három játéknapon minden csapat napi két meccset játszott egymással. A mérkőzések között lehetőség nyílt a csapatoknak az egymással való ismerkedésre, strandolásra a tengerparton.

A tornán a  legjobb magyar korosztályos csapatok képviselték hazánkat. A csoportokban különböző erősségű csapatok szerepeltek, így minden TVSE játékos lehetőséget kapott, hogy bizonyítsa tudását. A TVSE csapata mind a hat csoportmeccsét megnyerte. A csoportmeccsek közül a Pallanuoto Salerno nevű olasz csapattal vívott mérkőzés emelendő ki, mivel ez a mérkőzés döntött a csoportelsőségről. A korosztályos olasz élvonalba tartozó csapat legyőzése potenciális sikernek számított.

Csoportgyőztesként kerültünk a torna legjobb 8 csapata közé. A legjobb 4 csapat közé kerülésért az utolsó versenyben lévő olasz csapatot, a Plebiscito Padova-t kapta a TVSE ellenfélül.

A tatabányai fiúk lehengerlő játékkal 11-3-ra győzték le az olasz riválist. A győzelmet követően a döntőbe jutásért a montenegrói Primovac Kotor csapata várt a TVSE ifjú pólósaira. A torna esélyeseként emlegetett montenegróiak addigi hibátlan mérlegükkel kerültek az elődöntőbe. Legyőzték a torna folyamán a magyar csapatok közül a Debrecen, a Kecskemét és a Szeged csapatát is. Hatalmas érdeklődés közepette változatos mérkőzésen sikerült a bravúr, azaz 8-6-ra nyert a tatabányai csapat és került a döntőbe. A döntő lebonyolítása egy világverseny hangulatát keltette. Az FTC és a TVSE csapatának játékát közel 800 néző tekintette meg. A bevonulás, a csapatok bemutatása és a nemzeti himnusz felzendülése a résztvevő csapatok számára örök élmény marad. A döntőben az FTC korosztályos csapata 6-4-re diadalmaskodott, így ők nyerték a tornát. A TVSE ifjai ezüstérmesek lettek.

Kővári Zoltán, edző:

„A TVSE csapata az egyik legmagasabb színvonalú és legnagyobb utánpótlás nemzetközi tornán szerzett második helyezést. Azt gondolom, hogy a fiúknak ez a torna egy életreszóló élményt nyújtott, sokat profitálhatnak belőle. Minden játékosomnak szívből gratulálok, és ne feledjük: amikor az ember színpadra lép és megszólal a taps, az nem az aznapi produkciónak szól, hanem az elmúlt éveknek, az addigi sikereknek.”

A TVSE játékosai: Szabó András, Balogh Levente, Kovács Péter, Nagy Ákos, Szőke Benedek, Gombos Ádám, Czibere Szilárd, Németh Alexander, Tátrai Bálint, Németh Gergő, Kisteleki Levente és Komáromi Zsolt.

Categories: 2016-2017 szezon, Hírek