“Mindent megnyert, amit egy sportoló megnyerhet”

Zantleitner Tamás mesélt arról a Kemma.hu-nak, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor már most hiányzik mindenkinek.

Zantleitner Tamás, Cani, a TVSE vezetőedzője annak idején a Tatabányából igazolt az akkori UTE-Primavera gárdájához, hat évig pólózott egy csapatban Benedek Tiborral, a közelmúltban 48 éves korában elhunyt vízilabda-legendával. Cani, szintén volt válogatott, de Tiborral nem játszott együtt, mert a „kis” Benedek akkor még túl fiatal volt a felnőtt kerettagsághoz…

– Szinte sihederként érkezett a KSI-ből az Újpesthez, ám egy-két év alatt berobbant a világ élvonalába – emlékezett vissza Zantleitner Tamás, aki ma az OB I-es Tatabánya vezetőedzője. – Aztán, amikor már jöttek – először klubszinten – a sikerek, Tibor már egyértelműen meghatározó vízilabdázónak számított valamennyi “medencében”. Ami talán meglepő, hogy szinte minden poszton, ahol megfordult, világszínvonalon teljesített. Legyen az szélső, bekk vagy akár center. Emellett szolid, szerény, szerethető valaki volt, aki a sportnak rendelt alá mindent. Azt hiszem, az elvitathatatlan, hogy ennek meg is lett az eredménye.

Mindent megnyert, amit egy sportoló megnyerhet. Már most hiányzik mindenkinek. – tette hozzá.

A cikk eredeti forrása itt tekinthető meg.

Categories: 2019-2020 szezon, Hírek