A hétvégi leány utánpótlás fordulóról kérdeztük edzőinket
  • Leány Ifjúsági DFVE-TVSE 16-17
  • Leány Serdülő DFVE-TVSE 14-9
  • Leány Gyermek DFVE-TVSE 17-8

Zantleitner Krisztina:

A Tatabánya leány utánpótlás csapatainak felkészülése a nyári szünetben jól sikerült, mert napi két vízi edzéssel és heti 3 szárazföldi edzéssel tudtunk készülni. A Magyar Kupa mérkőzései nagyon jó lehetőség volt számunkra, hogy a serdülő és ifi játékosok sem maradtak játék nélkül. A Szövetség által kiírt leányka kupán is jól teljesített a serdülő és ifjúsági csapat. Előbbi 4. helyen, utóbbi 3. helyen végzett. Ez a bronz érem nagyon értékes számunkra, mert amióta vannak leány csapatok Tatabányán ez az első érem, amit sikerült megnyerni országos bajnokságban.

A 2020-21- es bajnoki idényben kiírt bajnokságokban reméljük, hogy egészségesek tudunk maradni, és tudunk minél több mérkőzést játszani. Ez az elsődleges cél! A lányok nagyon szépen és becsületesen dolgoznak, ha mindenki rendben van, szép eredmények elérésére esélyesek lehetünk. Az éremszerzés az ifjúsági csapattal nagy bravúr lenne, de mindenképpen küzdeni fogunk érte. A serdülő csapattal az 5.-6. hely megszerzése reális cél lehet, de nagyon nehéz tervezni a most kialakult helyzet miatt.

Az OB- I-es szereplés minden fiatal játékos számára megtisztelő és kellő motivációval várják a lányok a mérkőzéseket. Természetesen tudjuk, hogy az élcsapatokhoz képest mi még szerényebb játéktudással rendelkezünk, de minden egyes mérkőzést úgy szeretnénk megélni, hogy öröm a játéklehetőség és egyben a mérkőzés a legjobb gyakorlás, amit az ifjúsági bajnokságban kamatoztathatunk.

A hétvégén lejátszott csoportrangadón a Dunaújváros ellen ifiben sikerült nyerni ötméteres párbajban. Nem voltak jók az előjelek, mert a csapat ifi kapusa belázasodott. Így kapus poszton hátrányba kerültünk , mert jóval fiatalabb játékost kellett szerepeltetnünk, mint ahogy a korosztály megkívánja. A csapat erősségét illetve egységét és küzdeni tudását mutatja, hogy két gólos hátrányból fel tudtunk állni. Mindvégig izgalmas mérkőzést végül büntetőkkel nyertük meg, ahol Sedlak Mónika mezőnyjátékosként 3 büntetőt is védett!

Serdülő csapat sajnos vereséget szenvedett, de szépen küzdött és 9 gólt lőtt, de sajnos túl sokat kapott. A védekezést a visszavágóig jobban meg kell szervezni, többet segíteni a kapusnak, aki szintén fiatalabb és rutintalanabb, mint a serdülő csapat játékosai. Egyáltalán nem gondolom, hogy ez a teljesítmény volt a csapat maximuma, én hiszem, hogy tudunk annyit javulni a visszavágóig, hogy egy sokkal szorosabb mérkőzést játszhassunk!

Bicskei Péter a lány gyerek csapat hétvégi meccséről:

Az első negyedben megilletődötten kezdtük a játékot és ez el is döntötte a mérkőzést.

A harmadik negyedtől már volt egy-egy olyan megmozdulásunk amit elvártunk a lányoktól.

Az első két negyedben mutatott játékra az sem magyarázat, hogy több mint 2 hete nem tudunk edzésen kapura lőni, mert a sátor építés miatt nem tudunk az uszodában edzeni. A tatabányai mérkőzésen szeretnénk visszavágni és bebizonyítani, hogy a most mutatott játéknál tudunk mi jobban is játszani.

A felkészülésünk jól sikerült, bár sajnos két meghatározó játékosunk is sérülés miatt nem tudott teljesértékű edzésmunkát végezni. A csoportunkból a továbbjutás kötelező, utána pedig sok függ attól, hogy kikkel kell megküzdenünk a továbbjutásért.

Ilyen lebonyolítású bajnokságban még nem volt részünk, ezért annyit szeretnénk elérni, hogy a 3 korosztály összesítésében az első hatban szerepeljünk.

Hajrá BÁNYÁSZ!