A Leány Gyermek csapat értékelés – 2014-2015

A leány gyerek bajnokságot a 2014-15-ös idényben a 2000 és fiatalabb születésű korosztálynak rendezték meg. Csapatunk az 5. helyet szerezte meg, ami abból a szempontból nagyon értékes, hogy főleg hazai, saját nevelési játékosok szerepeltek a csapatunkban. Idén 15 csapat nevezett, ami még eddig nem volt!

2 csoportba lettek a csapatok besorolva . Csapatunk a B csoportba kerültünk, ahol mind a 10 mérkőzésünket megnyertük, majd a felsőházba folytathattuk a küzdelmeket. A bajnokság ezen szakasza nagyon jól szolgálta azt, hogy az új emberek beilleszkedjenek, játékosok és edzők jobban megismerkedjenek egymással.

A felsőházban már jóval kiélezettebb mérkőzéseket játszottunk. Az előttünk végzett csapatok közül a Szentes legyőzését hazai pályán és az egri döntetlent emelném ki. A kis arányú vereséggel végződő Polo és UVSE mérkőzések játékképe is nagy előrelépésre, és a jövőt tekintve bizakodásra adhat okot.

Elsősorban a csapatmunkát emelném ki, mert egy csapat annál eredményesebb lehet, minél több ember tud mérkőzésről mérkőzésre kiemelkedőt nyújtani. A csapat meghatározó tagjai voltak minden mérkőzésen: Pápai Barbara a kapuban, Szellák Csenge, Schatz Réka, Pintér Petra, Tátrai Szonja. Idén még kiegészítő szerepkörben kaptak játéklehetőséget: Kriston Anna, Zantleitner Noémi és Erdélyi Georgina, amit nagyon szépen meg is oldottak. A legkisebbek szerepeltetésének célja a tapasztalat szerzés és ismerkedés az országos bajnokság légköréből, küzdelmeiből. Ők elsősorban a következő években kapnak nagyobb szerepet hisz 2003 és fiatalabb születésűek. Ennek megfelelően szépen és szorgalmasan dolgoznak minden edzésen. A csapat fiatalabb tagjai: Podhánszky Réka, Zink Petra, Zöld Tamara, Orbán Boglárka, Marsi Lilla.

Külön dicséret illeti a csapatot a védőmunkájáért, ami a jó csapat meghatározója és a jövőben is szeretném kiemelkedő értékként kezelni!