A Leány Serdülő csapat értékelése – 2014-2015

A leány országos bajnokságban az 1998-as és fiatalabb leányok szerepeltek az idén. A bajnokságban 11 csapat nevezett, ahol a 7. helyet értük el 28 ponttal. Ez annak tükrében, hogy a csapat 70%-t a gyerek csapatunk alkotta, jó eredménynek könyvelhetjük el. A rivális csapatokkal, mint a Kecskemét itthon döntetlent játszottunk, illetve a Dunaújvárost idegenben sikerült először megverni ennek a korosztálynak. Jövőre is, egy játékos kivételével, ugyan ezzel az összeállítású csapattal szerepelünk, így 2-3 hely előrelépését reálisnak tarthatjuk.

A serdülő bajnokság kitűnő lehetőséget adott a még gyerek korosztályú versenyzők minél több játéklehetőséghez jutásához. Csapatkapitányunk, Antalóczy Dorka minden tekintetben vezéregyénisége csapatunknak és meghatározó tagja a szakosztály leány ágának. Jenei Kata alig egy éves vízilabdázás után szépen helytállt, rengeteg lehetőség van benne. Két kölcsön játékos Szili Blanka és Prágay Emese jól segítette csapatunkat az egész bajnokság folyamán.

A csapat többi tagjai a gyerek korosztályban versenyeztetett játékosok szépen teljesítettek a 2-3 évvel idősebbek mezőnyében. Név szerint: Pápai Barbara, Szellák Csenge, Pintér Petra, Schatz Réka, Kriston Anna, Tátrai Szonja és Zantleitner Noémi. Ez az év nagyon jól szolgálta a tapasztalatszerzést a nagy labdához való szoktatást, a hosszú távú építkezést a női szakosztály számára.