A Gyermek I. csapat teljesítménye nagyon ígéretes – Csányi Róbert

2001-es Gyermek csapatunk a felsőház legfiatalabb csapataként kiválóan teljesít! Az elmúlt 4 bajnoki fordulóban 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a csapat mérlege, amivel kapaszkodik a középmezőny felé.

Csányi Róbert edző: A srácok teljesítménye nagyon ígéretes, már csak azért is, mert nálunk mindösszesen három 2001-es gyerek szerepel, a többiek 2002-es, sőt, 2003-as születésűek. A kezdőcsapatban van 2 olyan gyerek is ,akik mindössze 2 és fél éve vízilabdázik… hihetetlen mennyit fejlődött ez a társaság!

Ez mindig egy kényes korosztály, ahol viszonylag nagy átmenetet kell megoldani a képzésben, főleg akkor, ha “lyukas” korosztályról beszélünk és nem utolsó sorban a felsőházban. Rendkívül kiegyenlített a felsőház mezőnye, ahogy szoktuk mondani minden héten háború, amire nagyon jól reagálnak a srácok. Igazi csapatot alkotnak, és ami nagyon fontos ebben a sportágban rendkívül intelligens és fogékony társaság. Nincsenek kiemelkedő képességű gyerekek (még), viszont jó partnerek minden típusú munkában és ez már kamatozik!

Bevallom őszintén, a bajnokság elején arra gondoltam, hogy 2-3 csapatot itthon el tudunk kapni és izmosodnak fiataljaink ebben a mezőnyben, ennek ellenére a bajnokság felénél már 11 pontunk van, és ahogy említettem, szinte minden meccsünk (4-5 meccset leszámítva…) kiélezett véghajrában dől el. Túlzás nélkül mondhatom, akár 20 pontunk is lehetne, amivel a 6-7. hely környékén lehetnénk, ehhez pont az az 1 év rutin hiányzik, de ez is meg fog érkezni.

Engem különösebben nem érdekel hányadikak vagyunk és az sem hány pontunk van. Az érdekel, hogy a gyerekek fejlődjenek és ez a fejlődés mérhető legyen. Ez úgyis hozza magával az eredményességet is! Legyenek kiegyensúlyozott korosztályaink és majdan egy jó ificsapatunk a felsőházban ezekből a gyerekekből, mert ha igen, akkor elmondhatjuk, hogy jól dolgozunk az utánpótlásban és végre saját nevelésű játékosok is szerepet kaphatnak az OBI-es felnőtt csapatunkban. Ez a lényeg és ez végcél, nekünk ez a küldetésünk itt Tatabányán!

Összességében elégedett vagyok a srácok hozzáállásával és teljesítményével, csak így tovább !