A Gyermek korosztály 2015-2016 évértékelője – Csányi Róbert

Csányi Róbert edző: Nehéz, tanulságos, mindemellett sikeres szezont tudhat maga mögött a 2001-2002-es gyerekkorosztályunk. Abszolút elégedett vagyok a srácokkal, azt kaptam egész évben amit vártam, talán még többet is! Az a több nem pontszámokban mutatkozott meg elsősorban, hanem teljesítményben és a sportághoz, a munkához való hozzáállásban, alázatban! Igazi összetartó kis közösség volt, mind a vízben, mind a parton a szülőket is ideértve.

Szezon előtt kicsit tartottam a kettős terheléstől, hogy fogadják majd a gyerekek, hiszen 2 bajnokságban kellett helytállniuk, ráadásul nálunk, a 2001-es országos bajnokság felsőházában 80%-ban 2002-2003-as gyerekek szerepeltek a mezőny legfiatalabb csapataként.

A 2002-es bajnokságot idén rendhagyó módon írták ki: A ,B, C csoportba sorolva a csapatokat, aminek végén a B csoportot veretlenül megnyerve, számszerűen a 9. helyezést érték el a gyerekek, de nyugodtan mondhatom hogy 1 mérkőzésen múlt, hogy nem maradtunk az A csoportban, ahol akár az 5-6. helyezés egyikét is elérhettük volna, de mint tudjuk nincs ‘ha’ meg ‘de’.

A 2001-es bajnokság volt az igazi kihívás a csapat számára, hiszen itt, mint említettem rutin és tapasztalat nélkül csikócsapatként kellett helytállni, ahol a 14 csapatos mezőnyben a 12. helyezést értük el, de ami ennél is fontosabb és dicséretesebb, hogy 16 pontot szereztünk egy kifejezetten erős mezőnyben. És ha még azt az 5 egy gólos vereséget is beleszámolom, akkor még szebb a teljesítmény (bár nyilván ez akkor ott bosszantó kategória…)!

Ami számomra a lényeg, hogy sokat fejlődtek a gyerekek, sok új dologgal találkozott ez a korosztály (elméleti képzések, videózás, egyéni képzések, stb) és rendkívül fogékonyan reagáltak rá. Sok olyan gyerek is van, aki ebben a szezonban “robbant” be, illetve akik most kaptak igazán lehetőséget a bizonyításra! Külön meg kell dicsérnem ezt a korosztályt a reggeli edzések látogatottsága miatt, ami szintén egy pozitív visszajelzés számomra a motivációt illetően, hogy a gyerekek szeretnek edzésre is járni és vannak céljaik.

Mindezek után szeretnék elköszönni Tatabányától, a tatabányai vízilabdától, mert az én úgymond küldetésem itt ezennel lejárt. Egy mély gyökerekkel rendelkező korszakom itt Tatabányán lezárult és büszkén nézek vissza főleg az elmúlt 7 év (vagy inkább 6) munkájára és eredményeire.

Egyetértésben és eredményekben gazdag időszakot kívánok a tatabányai pólónak!

Hajrá Bányász !