Férfi OB I: cél, az első tízbe jutás

A kedd délután a Vértes Agorájában tartott sajtótájékoztatón a TVSE vezetése színt vallott a 2016/17-es szezon legfőbb célját illetőleg: az első tíz hely valamelyikének megszerzése a Féri OB I-ben. Ennek apropójából most a csapatot hét új játékossal erősítik meg. Továbbá tervbe van véve egy fedett uszoda megépítése is, amelyet Schmidt Csaba polgármester erősített meg.

Az elmúlt egy évben a Tatabánya élet-halál harcot vívott a kiesés elkerülésért, amelyet sikerült teljesíteni, hiszen 2016 őszétől újra OB1-es a csapat. Emiatt viszont komoly változások történtek a klubnál, hamarosan 7 új pólós érkezik, akikkel erősíteni kívánják a keretet. Az új játékosokat Kovácshegyi Zoltán elnök mutatta be, akik a következők: Martin Kolarik (több mint százszoros szlovák válogatott), Borisz Popovics (hatszoros szerb bajnok, LEN Kupa-győztes), Srdan Vuksanovics (nyolcszoros szerb válogatott, Világkupa-győztes csapattag), Szabó Botond (junior világbajnok), Hoppál Gergely (háromszoros magyar bajnok), Jászberényi Gábor (volt válogatott kapus, Eb-ezüstérmes, kétszeres francia bajnok) és Rábavölgyi Zsombor (junior válogatott).

tvse-20160706-2

A TVSE mögött teljes mellszélességgel kiáll Tatabánya város önkormányzatai is. A polgármester elmondta, hogy egy fedett uszoda fog épülni a városban, amely az úszók mellett a vízilabdázók számára is remek lehetőséget teremt majd a szakmai munka fejlődésre. Valamint azon véleményének is hangot adott, hogy most egy olyan erős csapat állhat össze, amely eredményeivel mind az utánpótlás nevelésnek példát mutathat, mind népszerűsítheti a sportágat is.

Podhánszki Zoltán szakosztályvezető közölte, hogy a keret augusztus 1-jén kezdi meg a közös munkát, addig az újoncok ismerkednek a várossal, illetve a csapattársakkal.

Az EBP Tatabánya 2016/17 Férfi OB1 teljes kerete a következő (vastagítva az új igazolások):
Altmann András, Borisz Popovics (szerb), Csányi Márk, Csongár István, Dobay Gergely, Francsics Dániel, Garancsy András, Hoppál Gergely, Jászberényi Gábor, Kiss Gyula, Martin Kolarik (szlovák), Máthé Balázs, Mészáros Erik, Mocsári Máté, Moravcsik Martin, Rábavölgyi Zsombor, Regős Áron, Salamon Attila, Sebestyén Balázs, Srdan Vuksanovics (szerb), Szabó Botond.